< >

Majonézes burgonya saláta

Saláták 2007. 08. 22.

A krumplisaláta készítéséhez különösen alkalmas a hosszúkás alakú kifliburgonya. A krumplit héjában megfőzzük. Ezalatt készítünk egy hagyományos salátalevet (a vizet ételecettel, tengeri sóval, illetve a cukor helyett Canderellel ízesítjük). A hagymát karikára vágjuk, és beletesszük a salátalébe. A megpuhult krumplikat villára szúrjuk, a héjukat leszedjük, majd felkarikázzuk és még melegen a salátalébe tesszük. Legjobb, ha ebben áll egy napot a hűtőben. Ha erre nincs idő, legalább azt várjuk meg, míg kihül.

A majonézhez keverjük hozzá a kefírt – jobb lenne persze tejföllel, de majd csak akkor, ha lefogytunk. A leszűrt burgonyát, hagymát ezzel keverjük össze. Jól mutat benne az apróra vágott metélőhagyma, a friss vagy a szárított, szeletelt változat . Ha kész, tegyük vissza a hűtőbe, hogy kicsit összeérjen.

 

Kcal/szénhidrát 100 g termékbenKcalSzénhidrát (g)
643 g krumpli (héjában)(92/20)591,56128,6
65 g hagyma(39/8,3)            25,355,4
260 g kefír(65/4,6)            16911,96
40 g Hellmann majonéz(660/6)2642,4

Mikor teljesen kész van, a súlya elvileg 1019 g, ami 1050 kcal és 148,4 g szénhidrát. Ebből 100 g  : 103/14,56.

Kapcsolódó vacsora:

< >