Majonézes burgonya saláta
A krumplisaláta készítéséhez különösen alkalmas a hosszúkás alakú kifliburgonya. A krumplit héjában megfőzzük. Ezalatt készítünk egy hagyományos salátalevet (a vizet ételecettel, tengeri sóval, illetve a cukor helyett Canderellel ízesítjük). A hagymát karikára vágjuk, és beletesszük a salátalébe. A megpuhult krumplikat villára szúrjuk, a héjukat leszedjük, majd felkarikázzuk és még melegen a salátalébe tesszük. Legjobb, ha ebben áll egy napot a hűtőben. Ha erre nincs idő, legalább azt várjuk meg, míg kihül.
A majonézhez keverjük hozzá a kefírt – jobb lenne persze tejföllel, de majd csak akkor, ha lefogytunk. A leszűrt burgonyát, hagymát ezzel keverjük össze. Jól mutat benne az apróra vágott metélőhagyma, a friss vagy a szárított, szeletelt változat . Ha kész, tegyük vissza a hűtőbe, hogy kicsit összeérjen.
| Kcal/szénhidrát 100 g termékben | Kcal | Szénhidrát (g) |
643 g krumpli (héjában) | (92/20) | 591,56 | 128,6 |
65 g hagyma | (39/8,3) | 25,35 | 5,4 |
260 g kefír | (65/4,6) | 169 | 11,96 |
40 g Hellmann majonéz | (660/6) | 264 | 2,4 |
Mikor teljesen kész van, a súlya elvileg 1019 g, ami 1050 kcal és 148,4 g szénhidrát. Ebből 100 g : 103/14,56.
Kapcsolódó vacsora: