< >

Mélyponton

Fogyókúra 2013. 03. 28. 76,80 (-20,70 kg)

Újabb tanulságos időszakon vagyok túl. Egy étrend kiegészítő, amely nyilván másoknál nem okoz gondot, évek óta éhező szervezetemet a padlóra küldte. Olyannyira, hogy a múlt héten egyik este a kórházi ügyeleten kötöttem ki.

Nincs sok értelme azt elemezgetni, pontosan mi okozhatta a tüneteimet. Egyelőre úgysem lehet tudni, de remélem, előbb-utóbb kiderül majd. Most van egy jó nagy adag beutalóm mindenféle vizsgálatra, de legalább egyszer alaposan ki leszek vizsgálva.

Bár már több mint egy hete történt, de még mindig nem jöttem rendbe. Hol jobban vagyok, hol kevésbé. 

Kezdődött azzal, hogy korábbi tüneteim jó nagy adag szomjúságérzéssel is kiegészültek. Ez is egy elég rémes dolog, az ember hiába iszik, mégis állandóan szomjas. Most már visszafogtam magam, három liternél nem akarok többet meginni naponta. A rengeteg víztől össze-vissza ugrált a súlyom, lement egész 75,60-ig. Egyik napról a másikra fel-le 70-80 deka, sőt egyszer 1,10 kiló. Most azért már kezd javulni a helyzet, ma már tornázni is voltam. Ez is kimaradt 10 napig. 

Mindenesetre az inzulinrezisztenciát komolyan fogom venni. Nem kísérletezem, igyekszem ennek megfelelően diétázni, odafigyelni nemcsak a mennyiségekre, de még arra is, hogy egy szénhidrát gyors vagy lassú-e. 

Mivel 3 éve már teljesen normális a vércukrom, fogalmam sem volt róla, hogy ez a bajom, és ebből a szempontból hibás volt az étrendem is. Ebédre túl kevés szénhidrátot ettem, vacsorára pedig a zöldségen kívül nemegyszer aszalt gyümölcsöt, ami hirtelen jól megdobta az inzulinszintemet. A másik három étkezés többé-kevésbé rendben volt. Általánosságban el lehet mondani, hogy túl keveset ettem. Pedig érdekes módon nem is éreztem magam éhesnek.

Mivel most az a fő cél, hogy mielőbb rendbe hozzam magam, nemcsak mást, de többet is eszem. Főleg vacsorára. Remélem, azért a súlyom nem megy feljebb.  
< >