< >

Nincs ez így jól

Mozgás 2016. 06. 24. 82,50 (-15 kg)

Hát nincs. Tavaly tavasz óta hízom/stagnálok, összességében közel 10 kilóval vagyok több, mint a tavaly március elsején mért 72,60 kg.

9 év alatt, mióta dokumentálom a fogyás/visszahízás időszakokat, ez a mostani a 4. visszahízásom. Lassú igaz, de megállíthatatlannak tűnik. Szerintem az, ahogy eszem, önmagában nem indokolhatja ezt.

Lassan már nem is az a fő bajom, hogy kövérebb vagyok, hanem az, hogy gyengébb. Még soha ilyen nehezemre nem esett a járás. Biztos, hogy ez nem csak attól van, hogy jó nagy kopás van a térdemben, most már műtéti zárójelentéssel is igazolhatóan. Arra tippelek, hogy a legutóbbi fogyásnál is lement rólam nem kevés izom, és ami a helyére jött, az mind zsír. Kevesebb izomnak kell hordania a 10 kilóval több zsírt.

Ez persze csak feltételezés, de most megint el fogok menni orvoshoz, ott majd kiderül. Ahhoz, akinél 2013 tavaszán voltam. Akkor segített, de sajnos, csak pár alkalommal mentem el hozzá. Maradnom kellett volna.

Én azért korábban rendszeresen tornáztam otthon. Mi változott?

Az egyik probléma a két műtét lehet, tavaly november óta, a térd- és egy szemműtét. Előtte évtizedekig semmi, de ezeket már nem akartam tovább halogatni. A műtét abból a szempontból érdekes, hogy utána az embernek kímélnie kell magát. Így aztán ősszel közel 1,5 hónapig nem mozogtam szinte semmit, és a május végi műtét után is csak mostanában kezdem el újra.

Az utóbbi években még a stresszt is mozgással próbáltam levezetni. Éjszaka nemegyszer órákig nem tudtam elaludni, míg rá nem jöttem, hogy ha végigcsinálom a 3/4 órás tornámat, utána pillanatok alatt elalszom. Ez sokáig rendszerré vált nálam. Most ez is elmaradt, mert tavasszal részt vettem egy 10 alkalmas autogén tréning tanfolyamon, és azóta ezzel próbálom lenyugtatni magam. Így sokszor napokig megfeledkezem a tornáról. 

Gondolom, így összességében ezektől még az a kevés izmom is leépült, ami még maradt rajtam.

Na, mindegy, amíg eljutok az orvoshoz, megpróbálok nem hízni tovább. Hihetetlen, de már egy magánorvosra is 3 hetet kell várni.

< >