< >

Nincsenek évvégi plusz kilók

Paleo 2015. 01. 05. 74,60 (-22,90 kg)

Az utóbbi években 1,30 és 2,20 kg között mozgott az a plusz súly, amit évvégén felszedtem. Most semmi, pont annyi vagyok, mint karácsony előtt.  

Karácsonykor és szilveszterkor nem diétáztam különösebben, de a közbeeső napokon igyekeztem tartani a paleot. Nyilván ez az oka, hogy nem híztam, de egy pillanatig sem állítom, hogy könnyű.

Sokkal többet kellene főznöm ahhoz, hogy változatosan ehessek, de nekem nincs kedvem állandóan ezzel foglalkozni. A korábbi étrendembe simán belefért, hogy ha nincs más otthon, megegyek egy-egy szendvicset, vagy az utcán vegyek egy pogácsát. Most ezt nem lehet. A paleo kenyér (amit szintén nekem kell megsütnöm), nem pótolja az igazi kenyeret, egészen más íze van. Sokszor érzem azt, hogy éhes vagyok, de ötletem sincs, hogy mit egyek, mert már gondolni sem bírok a húsra vagy a tojásra. A sajt, a kefir nagyon hiányzik, a gyümölcsről nem is beszélve, amit most átmenetileg szintén el kellett hagynom.

Na, mindegy, lényeg az, hogy fogyok. Október-novemberben lement rólam 3,35 kiló, december eleje óta pedig további 2,35. Csinálom, ameddig tudom.   

< >