Pörkölt
Húsételek
2007. 08. 19.
A pörköltöt csirke- vagy pulykamell filéből szoktam készíteni. A csirkemell kalóriatartalma kevesebb (112 kcal), mint a pulykáé, így abból 1200 g-ot lehet felhasználni. Mint más ételekben, ebben is lényegesen több a zöldség, mint az általában szokásos, hogy beilleszthető legyen a fogyókúrába. Az olaj is éppen csak annyi, hogy a felaprított hagymát meg lehessen rajta pirítani. Utána beleteszem a pirospaprikát, majd a feldarabolt húst és a zöldségeket, megsózom. Víz nem kell bele, elég sok levet ereszt.
Kcal/szénhidrát 100 g termékben | Kcal | Szénhidrát (g) | |
780 g pulykamell filé | (174/0,4) | 1357,2 | 3,12 |
200 g paprika | (20/2,9) | 40 | 5,8 |
200 g paradicsom | (23/4) | 46 | 8 |
100 g gomba | (40/3,3) | 40 | 3,3 |
90 g hagyma | (40/8,3) | 36 | 7,47 |
10 g étolaj | (928/-) | 92,8 | - |
Összesen: | 1612 | 27,69 |
Ez összesen 10 adag, 10 részre osztva 1 vacsoraadag: 161,2/2,77.
Kapcsolódó vacsora: