< >

Rakott karfiol

Zöldséges ételek 2008. 03. 24.

Fél kiló karfiolból két vacsora adag rakott karfiol készíthető. A karfiolt sós vízben megpárolom. Míg megpuhul, addig elkészítem az öntetet a tejföl, a joghurt, a tojás és a sajt felének a hozzáadásával. Ízesíteni pici borssal , sóval, szerecsendióval lehet.  

A margarinnal kikenek egy közepes méretű tűzálló tálat, rászórom a zsemlemorzsát, ami nem marad meg rajta, félreteszem. A megpuhult karfiol első rétegét beleteszem a tűzálló tálba, teszek rá az öntetből, szórok rá zsemlemorzsát. Utána jön a következő réteg karfiol, öntet, zsemlemorzsa. A tetejére rászórom a sajt másik felét és megsütöm.

 

Kcal/szénhidrát 100 g-ban Kcal Szénhidrát
500 g karfiol30/3,915019,5
1 tojás68/0,3/db680,3
90 g  12%-os tejföl142/4127,83,6
60 g joghurt66/4,639,62,76
24 g sovány sajt               (225/1,6)540,38
21 g zsemlemorzsa351/73,373,7115,39
4 g Delma Light margarin220/-8,8-
Összesen: 521,9141,93

A fele egy vacsora adag, 260,96/20,96

Kapcsolódó vacsora:

< >