Rakott karfiol
Fél kiló karfiolból két vacsora adag rakott karfiol készíthető. A karfiolt sós vízben megpárolom. Míg megpuhul, addig elkészítem az öntetet a tejföl, a joghurt, a tojás és a sajt felének a hozzáadásával. Ízesíteni pici borssal , sóval, szerecsendióval lehet.
A margarinnal kikenek egy közepes méretű tűzálló tálat, rászórom a zsemlemorzsát, ami nem marad meg rajta, félreteszem. A megpuhult karfiol első rétegét beleteszem a tűzálló tálba, teszek rá az öntetből, szórok rá zsemlemorzsát. Utána jön a következő réteg karfiol, öntet, zsemlemorzsa. A tetejére rászórom a sajt másik felét és megsütöm.
| Kcal/szénhidrát 100 g-ban | Kcal | Szénhidrát |
500 g karfiol | 30/3,9 | 150 | 19,5 |
1 tojás | 68/0,3/db | 68 | 0,3 |
90 g 12%-os tejföl | 142/4 | 127,8 | 3,6 |
60 g joghurt | 66/4,6 | 39,6 | 2,76 |
24 g sovány sajt | (225/1,6) | 54 | 0,38 |
21 g zsemlemorzsa | 351/73,3 | 73,71 | 15,39 |
4 g Delma Light margarin | 220/- | 8,8 | - |
Összesen: | 521,91 | 41,93 |
A fele egy vacsora adag, 260,96/20,96
Kapcsolódó vacsora: