< >

Új fogalmak

Szintentartás 2012. 06. 19. 82,25 (-15,25 kg)

Ez nem az én évem. Elég volt január 23-án egy rossz döntés, és azóta folyamatosan akadályoz valami a rendszeres mozgásban. A súlyom pedig gyakorlatilag stagnál.

Mivel panaszaim a húsvéti utazás óta csak fokozódtak, emiatt kénytelen voltam feladni az elveimet. Eddig abban hittem, hogy egy jó étrend, egy viszonylag egészséges életmód megoldás lesz a súlyproblémámra. Most kénytelen vagyok új fogalmakkal ismerkedni: nyiroködéma, zsírödéma. A hosszantartó dagadtság következményei, amelyek úgy tűnik, megakadályozzák, hogy önerőből le tudjam adni a maradék 15 kilómat.

Az, hogy ez az egész egyáltalán kiderült, gyakorlatilag véletlen. Ha nem is gyakran, de azért szoktak látni orvosok, jártam masszázsra is. Valaki igazán mondhatta volna, hogy van ilyen. De soha, senki. Nekem viszont honnan kellett volna tudnom?

Évek óta elhanyagolt bokadagadásom miatt pár hete arra gondoltam, kipróbálok egy kézi nyirokmasszázst. A masszőr rendes volt, ő mondta, hogy szerinte orvoshoz kell fordulnom. Így kezdődött, és most keresem a lehetőségeket.

Azt még nem tudom, hogy az állami egészségügytől mit várhatok, egyelőre szeptemberi időpontjaim vannak. Magánrendelés, kezelések, gyógytorna, nyiroktorna lenne bőven, csak hát az rengeteg pénz.

Próbálkozom, úgy tűnik, szokás szerint magamra vagyok utalva.

< >