< >

Végre, újra fogytam!

Paleo 2014. 10. 24. 77,55 (-19,95 kg)

Október első hetében még az is eredménynek számított, hogy nem híztam. Most viszont sikerült visszafordítanom tavaly megindult visszahízásomat, és újra fogyok. Legalábbis nagyon remélem, hogy ez az irány tartós marad.

A 3 hét alatt leadott 1,95 kg mínuszt biztos, hogy a paleonak köszönhetem. Igyekszem betartani, úgy 80 százalékig sikerül is. 3 éve hallottam először róla, és a mostani próbálkozásommal együtt harmadszorra vágok bele. Az első kettő abbamaradt, most egyértelmű, hogy azért tudom csinálni, mert megtanultam paleo kenyeret sütni. Megvenni körülményes és drágább, érdemes megsütni. Jól használható a paleo tészta is, de azt inkább megveszem.

Elhagytam nemcsak azt a kevés barna kenyeret és tésztát, amit eddig ettem, hanem a tejtemékeket is, ezek hiányoznak leginkább. Nagyon kevés sajt belefér, csak ízesítésnek. Húst mindenesetre kevesebbet eszem, mint amit a paleo engedne.

Inzulinrezisztenciám van, az eddigi étrendem, az ötszöri étkezéssel, kb. napi 160g szénhidráttal ennek felelt meg. Az ötszöri étkezést továbbra is tartom, de ennyi szénhidrátot a paleoval egyelőre képtelen vagyok összehozni. Csak gyümölcsből lehetne, de az gyors felszívódású szénhidrát, nem ehetek ennyit belőle.  Eddig szerencsére nem éreztem, hogy a kevesebb szénhidrát gondot okozott volna.

Egyelőre tanulgatom.

< >