< >

Épp ma egy éve,

Mozgás 2013. 01. 23. 78,10 (-19,40 kg)

hogy elkezdett fájni az egyik térdem, és még most sincs teljesen rendben. Azóta 4,5 kilóval lettem kevesebb, és nagyon sok tapasztalattal gazdagabb.

Nem akarok senkit untatni azzal, hogy ezeket felsoroljam. Éppen eleget foglalkoztam már vele a blogban is. Azonban egy hasonlóságot mindenképpen látok a fogyókúra és a térdfájás között.

Azt már régen elfogadtam, hogy ha sikerül is lefogynom egyszer, soha nem felejthetem el, hogy korábban kövér voltam. Talán már soha nem feledkezhetek bele úgy az evésbe, mint egy sovány ember, mert azonnali következményei lesznek. Ezzel kell együtt élnem.

Úgy néz ki, ma már a térdfájással is hasonló a helyzetem. Tavaly kétszer úgy-ahogy rendbe jött, akkor azt hittem, minden OK, elkezdtem ugyanúgy terhelni. Hát nem, kezdődött elölről. Most, a harmadik nekifutásra már óvatos és kitartó vagyok, nagyon odafigyelek. Megfogadtam, ha egyszer végre megint rendbe jön, továbbra is úgy teszek, mintha vigyázni kellene rá, és csinálom tovább a tornagyakorlatokat ezerrel.

Hát igen, ez lett a térdfájás egyetlen haszna: rászoktatott a mindennapi, rendszeres tornára. Úgy gondolom, ez minden szempontból csak előnyömre válik.   

< >