< >

Itt a tavasz, vagy inkább a nyár

Öltözködés 2013. 04. 23. 75,90 (-21,60 kg) BMI 28,92

Vannak még napok, amikor felmegy a súlyom 76 fölé, de már egyre gyakrabban kezdődik 75-tel. Tavaly tavaszhoz képest 5 kilóval vagyok könnyebb.

Most a legkevesebb problémám az öltözködéssel van: a tavalyi nyári holmik most még teljesen jók rám. A nadrágok is, de tapasztalatom szerint egy blézer, pulóver vagy póló vagy pláne egy kabát akár 10 kiló mínuszt is simán kibír. Van, amelyik még lényegesen többet is. Ha pedig tovább fogynék, amit nagyon remélek, ott vannak a még szűkebb nadrágok, 2010-ből.

Mostanában cipőt is valamivel könnyebben találok az átlagosnál problémásabb lábamra. Korábban valahogy nem vettem észre: nem is egy gyártó van, aki gondol arra, hogy a kövér ember lába nem fér bele a szokásos méretű cipőkbe. Ugyanakkor én is szeretnék minél fiatalosabb, divatosabb cipőben járni. A gond csak az, hogy nem olcsó egy ilyen jó felépítésű cipő.

2010 nyarán, akkor is 76 kg körül - szakítva korábbi gyűjtögető, biztos, ami biztos felfogásommal - elajándékoztam két zsáknyi, 90 feletti súlyra való nyári ruhát. Volt bennem félelem, nem is kicsi: nem fogom-e megbánni, nem fogok-e visszahízni? Akkor csak remélni tudtam, hogy nem. Most viszont, az utóbbi hónapokban előjött egészségi panaszaim miatt már egészen biztos vagyok benne: soha többé nem lehetek olyan dagadt, hogy szükségem legyen rájuk. Nem engedhetem meg magamnak. 

< >