< >

Patthelyzet

Mozgás 2012. 10. 31. 80,45 (-17,05 kg)

Töredékét sem tudom mozogni annak, amennyit kellene. Pedig tisztában vagyok vele, hogy rajtam csak ez segítene, és még kedvem is lenne hozzá.

A térdfájás éve – nálam ezt jelenti 2012. Január 23. óta fáj a bal térdem, rövid panaszmentes időszakokkal. Most harmadszor futottunk neki a reumatológussal, hogy rendbe hozzuk. Már a gyógyszer is kevésbé hat, mint korábban. Azért nagyon bízom benne, hogy most már sikerül.

Mivel az utóbbi években alig jártam orvoshoz, az idén szembesültem először a várólista fogalmával. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az ember nem akkor kerül az orvos elé, amikor panasza van, hanem (jó esetben) 2-3 hónap múlva. Mivel addig is kell valami megoldás, nincs más, mint a jól kiépült magán egészségügy. Sokszor még itt is várni kell, és persze rengeteg pénzbe kerül. Ha eddig nem lettem volna tisztában azzal, hogy csak magamra számíthatok, az idén biztosan rájöttem volna.

Nálam 81 kiló körül van az a súly, ami már nem zavar a mozgásban. Így, ha most nem lenne semmi bajom, elvileg sokkal többet is mozoghatnék. Előállt az a helyzet, hogy érdekes módon kifejezetten vágyom a mozgásra, ugyanakkor a térdem akadályoz benne.

Nem marad más, mint a rendszeres gyógytorna és legalább kétnaponta az otthoni torna. Ez viszont kevés ahhoz, hogy fogyjak is.

< >