< >

Vacsora - Sült krumplipüré, fasírt, mozzarella

Vacsora 2007. 11. 13.

A múlt héten kaptam egy e-mailt (ez volt az első, amiben nem valamilyen táplálék kiegészítőt kellett volna megvennem), benne egy kérdéssel: a sült krumplipüré fasírttal, mozzarellával belefér-e ebbe a diétába?

Bevallom őszintén, még nem csináltam, de nem is ettem sült krumplipürét, így rákerestem az interneten, hogy mi is az. Nem volt túl sok találat. Az egyik lehetőség almával lett volna, a másik simán vajjal, a harmadik szalámikockákkal és zöldhagymával.  Az egyszerűség kedvéért így maradtam annál a változatnál, amit annak idején már kidolgoztam. Ahhoz, hogy meg lehessen sütni, keményebbnek kell lennie, így a főzővízből valószínűleg nem kell hozzá visszaönteni. Sajnos, túl sok mozzarellát nem lehet sütés előtt ráreszelni. Bár ahány féle mozzarella, annyi féle kalóriatartalom van feltüntetve a csomagolásán. Ha valaki kisebb kalóriatartalmút talál, többet tehet rá. Vacsora adagot számoltam ki, ebédhez 1,2-vel szorozni kell a mennyiségeket:  

 

Kcal/szénhidrát 100 g termékbenKcalszénhidrát
1 adag krumplipüré 193,2533,205
52 g gombás fasírt210/7,3109,23,796
14 g mozzarella sajt223/0,831,220,112
70 g paradicsom23/416,12,8
Összesen:  349,7739,91
< >