Vacsora - Sült krumplipüré, fasírt, mozzarella
A múlt héten kaptam egy e-mailt (ez volt az első, amiben nem valamilyen táplálék kiegészítőt kellett volna megvennem), benne egy kérdéssel: a sült krumplipüré fasírttal, mozzarellával belefér-e ebbe a diétába?
Bevallom őszintén, még nem csináltam, de nem is ettem sült krumplipürét, így rákerestem az interneten, hogy mi is az. Nem volt túl sok találat. Az egyik lehetőség almával lett volna, a másik simán vajjal, a harmadik szalámikockákkal és zöldhagymával. Az egyszerűség kedvéért így maradtam annál a változatnál, amit annak idején már kidolgoztam. Ahhoz, hogy meg lehessen sütni, keményebbnek kell lennie, így a főzővízből valószínűleg nem kell hozzá visszaönteni. Sajnos, túl sok mozzarellát nem lehet sütés előtt ráreszelni. Bár ahány féle mozzarella, annyi féle kalóriatartalom van feltüntetve a csomagolásán. Ha valaki kisebb kalóriatartalmút talál, többet tehet rá. Vacsora adagot számoltam ki, ebédhez 1,2-vel szorozni kell a mennyiségeket:
| Kcal/szénhidrát 100 g termékben | Kcal | szénhidrát |
1 adag krumplipüré | 193,25 | 33,205 | |
52 g gombás fasírt | 210/7,3 | 109,2 | 3,796 |
14 g mozzarella sajt | 223/0,8 | 31,22 | 0,112 |
70 g paradicsom | 23/4 | 16,1 | 2,8 |
Összesen: | 349,77 | 39,91 |