< >

Végre, megint lefelé

Eredmények 2015. 11. 26. 75,35 (-22,15 kg)
Súlygrafikon
Súlygrafikon

Már egy hónapja tart, remélem, így is marad. Október végén értem el az idei maximumot (77,80), most majdnem 2,5 kilóval vagyok kevesebb.

Arra, hogy mitől állt meg a július óta tartó visszahízásom, csak tippelni tudok:

Kevesebb stressz

A visszahízásomat a nyaralás indította el, de éppen akkor kezdődött el nálunk egy hónapokig tartó, extrém stresszhelyzet is. Rendesen kikészültem tőle. Most úgy tűnik,  nagyjából vége, legalábbis nagyon remélem. Szinte biztos vagyok benne, hogy itt valami összefügg, és hormonális ok is van a hízásom hátterében. Pajzsmirigy problémám, inzulinrezisztenciám a leletek alapján nincs, a kortizol szintem magas, de még épp a felső határ alatt van valamivel. Talán egyszer kiderül ez is.

Thai masszázs

Évek óta működik a szomszéd épületben egy thai masszázs szalon, de még soha egyetlen embert nem láttam, aki bement vagy kijött volna onnan. Mindig zárva volt az ajtó, nekem sem jutott volna eszembe, hogy kipróbáljam.

Pár hete nyitottak kicsit. Füstölőt, ezt-azt kiraktak a bejárat elé, kicsit nyitva hagyták az ajtót is. Elkezdett érdekelni, utánanéztem az interneten, mi is ez, és megjött hozzá a kedvem.

Elsőre kipróbáltam egy másfél órás tradicionális masszázst. Elég kemény dolog, de hihetetlenül jól esett. Utána sokkal jobban éreztem magam, és másnapra közel egy kiló víz ment le rólam. Attól kezdve tart lefelé - vagy legalább stagnál - a súlyom. A következő héten elmentem egy kétórás, hasonló masszázsra, de az már kicsit sok volt, és a hatása sem volt ilyen átütő. Sajnos, a kommunikáció nem igazán működött köztünk, de annyit azért sikerült megbeszélnünk, hogy nekem inkább az olajos masszázs tenne jót. Az lesz a következő, amit majd kipróbálok.

Pihenés

Két napja volt egy artroszkópos térdműtétem. Azóta pihenek.

Egynapos sebészet, úgyhogy már itthon vagyok. Kímélem magam, nem csinálok semmit, akkor kelek, amikor jólesik, annyit alszom, amennyit csak akarok, akár napközben is. Furcsa érzés.

Étvágyam alig van, így aztán a mai napi mérés eredménye nem ért váratlanul.  Az evéshez körülbelül úgy állok hozzá, hogy még idegesít is, hogy már megint éhes vagyok, és csinálnom kell magamnak valamit.

Ellenállok a kísértésnek, hogy reggel-délben-este szendvicset egyek, igyekszem valami korszerűbb dolgot összehozni. Ma például ebédre paleo tésztát kevertem össze brokkolival és egy kis öntettel, a tetejére sajtot reszeltem és megsütöttem.

Most, az évvége előtt különösen fontos, hogy lefelé menjen a súlyom. A grafikonról, sok év tapasztalatából látszik, hogy karácsony után mindig folytatódott a decemberi trend. Ha éppen fogytam előtte, akkor sokkal hamarabb sikerült leadnom az évvégi pluszt, és tovább fogynom.  Ez nekem most létkérdés, mert a térdem miatt minden deka számít.

< >