< >

Végre tavasz

Eredmények 2017. 03. 21. 81,50 (-16 kg)

Ez az időszak kedvez a fogyásnak, február 20. óta újra fogyok. Igaz, egy hónap alatt 2,5 kiló mínusz nem olyan nagy eredmény, de az étrendem sem különösebben drasztikus. Amíg működik, nem szigorítok rajta.  

Mit eszem?

Ha jobb az idő, sokkal könnyebb betartanom, hogy elhagyom a szénhidrátokat, talán a 10%-át eszem kenyérből és gyümölcsből, mint korábban. Az ebédhez a szokásos köret is felejtős, marad a zöldköret, vagy saláta. Továbbra is ötször eszem, és leginkább fehérjéből + zöldségből próbálom meg összehozni az étkezéseket. Érdekes módon a zsírt, olajat sem kellett teljesen elhagynom, belefér például egy kis tepertő, császárhús, persze kenyér nélkül, zöldséggel. Tízóraira, uzsonnára némi dió, reggel olívaolaj, olajbogyó.

Ami segít kibírni a zöldségevést, az a karalábé és a retek, ha ezeket eszem, úgy érzem, ettem is valamit.  A zöldköretet is elég nehezen bírom, szoktam rárakni egy kis majonézt, úgy valamivel ehetőbb. Este leginkább a fogyókúrás italpor, tejjel vagy mandulatejjel.

Komolyabb mozgásra továbbra sem vagyok képes, de a szokásos gyógytornámat igyekszem minél többször végigcsinálni. Újrakezdtem, már nem is tudom, hányadik alkalommal, az 5 tibeti jógagyakorlatot is.

Gondolom, az is számít, hogy pár dolog megoldódott körülöttem, nyugodtabb vagyok. Meglátom, sikerül-e tovább fogynom.   

< >